Denne uka var jeg på et fantastisk Raw Food kurs hos Hippocrates Lounge på Fornebu. De har et kurs i flere deler og jeg deltok på det som omhandlet juicing og dressinger. Temaet kretser rundt spirer og deres utrolig høye nivå av næringstoffer. Dette er et kurs hvor man lærer å lage levende mat, mat som virkelig er full av vitalitet og liv. I tillegg får man svært gode tips på enkel og smakfull mat, og noen triks på kjøkkenet som tilogmed Hellstrøm hadde vært stolt av.
Superspirer får man tak i gjennom On Your Mind.
Vi lagde diverse dressinger som man for eksempel kan bruke sammen med spirer. Det var utrolig godt, og det er endeløse muligheter med disse dressingene. Vi lærte å lage en base basert på de klassiske reglene om søtt, salt, syrlig og olje. På kurset hadde vi også veldig spennende diskusjoner rundt bordet om mange temaer som hadde med ernæring, sykdom og kosthold å gjøre.
I det neste trinnet av kurset kan man lære om melk, brød og pålegg, noe man skulle tro det var vanskelig å få til med Raw Food, men det er fullt mulig. Så i trinn tre blir det middagskurs, og deretter avsluttes det med et detox kurs. Alt er selvsagt økologisk.
Det var kjempegøy å delta, og jeg anbefaler alle å prøve, kurset kan taes i deler og man behøver ikke å melde seg til alt.
Sjekk ut http://www.hippocrates.no
Kursholdere var lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen.
Dagen etter laget jeg spirer til lunsj, men en liten touch av squash i spiraler. MMMMmmmmm...
No comments:
Post a Comment